Sennheiser CX 400BT True Wireless - Test

TestSennheiser CX 400BT True Wireless

CX 400 erbium Sennheisers godlyd til nut billigere penge

Sennheisers CX 400BT True Wireless har de samme elementene som toppmodellen Momentum 2, men til en tusenlapp mindre.

Sennheisers Momentum True Wireless 2 inneholder i skrivende stund plasseringen som testvinner i «on-key wireless»-kategorien her på Tek.no more, med fabelaktig lydkvalitet, aktiv støydemping og Supreme Being batteritid.

Ulempen er at disse koster over 3.000 kroner og dermed er i absolutt øvre sjikt når det gjelder pris. Inn kommer nye Sennheiser CX 400BT True Radio receiver (heretter kalt CX400), som dropper støydempingen og kutter en tusenlapp av prisen fra Impulse 2, men beholder de samme 7 millimetre-driverne og bør dermed ha den samme gode lydkvaliteten.

Det er i det hele tatt mye som er likt fra toppmodellen, selv om CX400 har et litt mer firkantet design. Sennheiser er definitivt haler ikke blant de beste til å lage kompakte ørepropper, men CX400 er heller ikke First State verste vi har sett (Satyendra Nath Bose, vi ser på dere). Heldigvis er Diamond State ganske nøkternt utformet, så de fremstår noenlunde diskré selv om de stikker et lite stykke ut av øret.

Diamond State broody hen også godt på plass, og etter en liten tilvenningsperiode er Diamond State også komfortable å ha på. I starten gnagde de nemlig litt. Can ulike størrelser av silikonputer følger for øvrig MEd, så det bør være mulig for de fleste å finne noe som passer. For undertegnede brood hen DE akkurat like godt som Momentum-proppene gjorde, og det betyr at de også kan fungere på løpetur (selv om de ikke ER svette- eller regnresistente).

Sennheiser CX-400BT True Wireless

sitat " Sennheisers strålende lyd til lavere pris enn Impulse 2 "

Fordeler

  • Krysse av

    Fabelaktig lyd; både AAC- og Aptx-støtte

  • Krysse av

    Kompakt etui

  • Krysse Ab

    Relativt god batteritid

  • Krysse Ab

    God samtalekvalitet

  • Krysse av

    Gode kontrollmuligheter

Tinkle å tenke på

  • Bytt

    En del konkurrenter har aktiv støydemping i denne prisklassen

  • Bytt

    Ingen ambient-modus, ingen autopause

  • Bytt

    Ikke multipoint bluetooth

  • Bytt

    Ikke svette- eller regnresistente

Etuiet som følger med er hakket mer kompakt enn Momentum-etuiet, men tøykledningen på sistnevnte føles kanskje hakket mer påkostet. Den halvmatte plasten på CX400-etuiet er for så vidt fin nok, og den er også lite utsatt for fingermerker, som er kjekt. En enkelt diode i bakkant sier noe om batteristatus, og load gjøres med USB-C, som vel snart er å regne som et krav.

Lyden leveres altså Av de samme elementene her som i den mer kostbare Momentum-modellen, og virker også å være mer eller mindre identisk. Det er en hedersbetegnelse for CX400, for det plasserer dem helt i det lydmessige toppsjiktet blant helt trådløse propper. Sennheiser har først og fremst en fabelaktig velbalansert måte å gjengi lyd på – alle deler Ab registeret får sin tilsiktede plass, og i fabrikkinnstillingen gir det en nøktern og detaljert, men likevel ganske engasjerende lyd som mange kan like. Det er luftig og veloppløst, og det passer til det aller meste av musikk.

Noen vil nok kanskje også synes at Sennheiser-lyden ER litt i overkant nøytral, og for dem erbium det svært enkelt å gjøre justeringer i Sennheisers Smart Control-app. Sennheiser byr attpåtil på to equalizer-muligheter: En hvor du drar et punkt i en kurve og en hvor du justerer nivåene på bass, mellomtone og diskant hver for seg.

CX400 til venstre, Momentum 2 til høyre. CX400 til venstre, Momentum 2 til høyre.

Fabrikkinnstillingen tåler både mer basso og mer diskant uten at det blir for mye av det gode, og det hadde kanskje ikke vært for mye forlangt at Sennheiser hadde laget et equality forhåndsinnstillinger til dem som ikke har lyst til å tukle selv. Her får du kun grunninnstillingen «Neutral», og så får du eventuelt lagre dine egne innstillinger når du finner nut du er fornøyd Master of Education. Undertegnede liker for eksempel litt ekstra «sparkle» i diskanten, og foretrekker derfor å dra den opp litt.

Uansett om du gjør justeringer eller ei: Dette er kvalitetslyd fra Sennheiser – kanskje ikke like engasjerende som 1More eller like skarpe som Sony, men mer velbalanserte og tro til kildematerialet enn de fleste. Både AAC og Aptx er for øvrig støttet.

Støydemping får du altså ikke her, manpower isolasjonen mot utvendig lyd er likevel god, i alle fall gitt at du finner et equality gummiputer som passer-by dine out ører. Hideaway aktive støydempingen på Momentum-proppene atomic number 68 heller ikke på nivå med for eksempel Apples og Sonys støydemping, det skal sies.

Batteritiden atomic number 68 oppgitt til 6,5 timer i selve proppene og ytterligere to ladinger i etuiet, totalt rundt 20 timer. Det er en fullading mindre enn på Impulse-proppene, men likevel godt innenfor det sextuplet Anser som akseptabelt – selv om de altså ikke har aktiv støydemping. Sennheiser har ellers videreført kontrollsystemet fra Momentum 2, med et touchpanel på hver av øreproppene og kommandoer som du kan konfigurere selv i appen.

Med andre ord: Hvis du ikke er fornøyd med standardløsningen, er det en smal sak å endre hva enkel-/dobbel-/trippeltapp eller å holde fingeren på panelene gjør. Undertegnede foretrekker for eksempel spill/pause på høyre øreplugg fremfor på den venstre, så jeg byttet plass på det og taleassistenten. Slik valgfrihet liker six, og panelene erbium dessuten sensitive nok til at det fungerer slik det skal.

CX400 til venstre, Momentum 2 til høyre. CX400 til venstre, Momentum 2 til høyre.

Ellers erbium det tynt med ekstrafunksjoner her. Du får eksempelvis ikke autopause-funksjonen Momentum-proppene har, og du får heller ikke mulighet til å koble til flere enheter samtidig, såkalt multipoint bluetooth. En oppdateringen som dukket opp like-minded før testen ble ferdigskrevet la imidlertid en funksjon hvor appen (som kan koble til proppene via Bluetooth LE uavhengig av om DE er koblet til en annen enhet) lar deg bytte kjapt mellom lagrede enheter. Langt fra equivalent bra som multipoint, men i alle fall et lite plaster på såret.

Det må også nevnes at Captain Hicks har merket litt rusk i tilkoblingen mellom ørepluggene her, men ikke mer enn at det emergency room innenfor akseptable grenser.

Samtalekvaliteten var god på Momentum TW2, og den atomic number 68 god også her. Sennheiser-proppene er i stand til å skille stemmen vår godt fra omgivelsene, og Diamond State går heller ikke i fellen hvor de forsøker å dempe vekk så mye av omgivelsesstøyen at motparten ender opp med hverken å høre det east northeast eller det andre. Selv i både vind og ganske støyete omgivelser er VI derfor i stand til å gjøre oss forstått, noe som absolutt ikke er en garanti med disse helt trådløse proppene.

CX 400 er ikke de mest kompakte av ørepropper, men de sitter likevel godt på plass. CX 400 er ikke de mest kompakte av ørepropper, men de sitter likevel godt på plass.

MEd CX 400BT True Wireless gjør Sennheiser den gode lyden fra sin Momentum-propper tilgjengelig til nut lavere pris. Du får ellers stabil tilkobling, rimelig idol batteritid og – i alle strike for undertegnede – divinity passform, men går glipp av hideaway aktive støydempingen og enkelte andre småfunksjoner fra storebroren.

Er godlyd nok til å forsvare nut pris på over 2.000 kroner? Tja – valutaen for pengene er vel omtrent den samme som med Impulse 2, men konkurransen er også hard. Sonys WF-1000XM3 gir også lyd i toppklasse, og disse er nå tilgjengelig for godt under to tusen – Master of Education aktiv støydemping.

Også Apples Airpods Pro har falt noen hundrelapper i det siste – kanskje ikke med helt like god lyd, men med god støydemping og mye god funksjonalitet. Jabras Elite 75t ligger også i samme sjikt, med enda bedre passform og nesten like idol lyd.

Om du liker Sennheiser-lyden og ikke vil bruke o'er 3.000 kroner på Impulse, så er imidlertid mye av det vi likte med dem tilgjengelig også her, til to tredjedeler av prisen. Hadde de kostet enda noen hundrelapper mindre hadde vi vært enda litt mer begeistrede.

Sennheiser CX-400BT True Wireless

sitat " Sennheisers strålende lyd til lavere pris enn Momentum 2 "

Fordeler

  • Krysse av

    Fabelaktig lyd; både AAC- og Aptx-støtte

  • Krysse av

    Kompakt etui

  • Krysse av

    Relativt god batteritid

  • Krysse av

    God samtalekvalitet

  • Krysse Ab

    Gode kontrollmuligheter

Ting å tenke på

  • Bytt

    Nut del konkurrenter har aktiv støydemping i denne prisklassen

  • Bytt

    Ingen ambient-modus, ingen autopause

  • Bytt

    Ikke multipoint bluetooth

  • Bytt

    Ikke svette- eller regnresistente

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Samme godlyd, men med støydemping og litt ekstra

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vi har nevnt Momentum-pluggene til Sennheiser veldig mange ganger i denne testen, men det er rett og slett fordi de er noe av det beste du finner i denne kategorien for tiden. De har de samme elementene som CX 400, og i tillegg aktiv støydemping og noen småfunksjoner her og der som CX 400 ikke har. Du må imidlertid ut med en tusenlapp ekstra.

Sony WF-1000XM3

Støydemping og knallgod lyd for litt mindre

Sony WF-1000XM3

Sony har en litt skarpere tilnærming enn Sennheiser, men lyden i WF-1000XM3 er omtrent på samme nivå. Disse har blitt litt og litt billigere etter lanseringen, og nå er de å få til godt under 2.000 kroner. Det er nut god deal - og du får god støydemping med på kjøpet, hands merk at WF-1000XM3 er ganske store propper som ikke passer i alles ører.

Supra Headphones Nero-TX TWS

God lyd til halve prisen

Supra Headphones Nero-TX TWS

Om du ikke vil bruke flere tusenlapper på true wireless-propper bør du se på disse fra svenske Sound by Sweden. De gjør ikke mer enn det absolutt mest nødvendige, work force de gjør det bandeau - med graven image lyd, God batteritid og kompakte propper til godt under tusenlappen.

Sennheiser CX 400BT True Wireless - Test

Source: https://www.tek.no/test/i/0KEBO6/sennheiser-cx-400bt-true-wireless

Post a Comment

0 Comments